Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
ЗАВДАННЯ ПОЛЯГАЄ НЕ В ТОМУ, ЩОБ ПОБАЧИТИ ТЕ, ЩО НЕ БАЧИЛИ ІНШІ, А ВТОМУ, ЩОБ ПОДУМАИ ЩОСЬ НОВЕ ПРО ТЕ, ЩО МИ БАЧИМО ЩОДНЯ" - ЕРВІН ШРЕДІНГЕР

ЗАВДАННЯ ПОЛЯГАЄ НЕ В ТОМУ, ЩОБ ПОБАЧИТИ ТЕ, ЩО НЕ БАЧИЛИ ІНШІ, А ВТОМУ, ЩОБ ПОДУМАИ ЩОСЬ НОВЕ ПРО ТЕ, ЩО МИ БАЧИМО ЩОДНЯ" - ЕРВІН ШРЕДІНГЕР

Заслужений лікар України, доктор медичних наук, нейрохірург вищої категорії, лікар функціональної діагностики, лікар ФРМ, директор центру
27 Листопада 2023
273

Шановні колеги, друзі! спішу повідомити Вас про те, що ми завершили перший освітній курс нашого соціального проекту «Школа фізичного терапевта - НЕЙРОРЕАБІЛІТАЦІЯ. ФІЗИЧНА ТЕРАПІЯ. МЕДИЦИНА ВОЄННОГО ЧАСУ» який ми реалізовуємо при підтримці IT компанії «EPAM» та БФ «KRAN» в рамках соціальної ініціативи, яка з одного боку сприяє нейрореабілітації тяжкопоранених захисників України, з іншого - створює компетентне освітнє середовище, де ті фахівці, хто залучений в процес нейрореабілітації військових, можуть отримати прикладні навички, фокусні саме для нейрореабілітації військових з тяжкими травмами центральної та периферичної нервової системи.

Нашому колективу викладачів, на чолі з професором, видатним науковцем, фундатором реабілітації в Україні Олександром Аркадійовичем Владимировим, берегению філософії та кодексу нейрореабілітації, керівником Київського центру нейрореабілітації Марʼяною Станіславівною Бровченко за 9 років війни і роботи саме в цьому спрямуванні було, що передати слухачам курсу, тим паче, що ті знання, які ми практикуємо пройшли усестороннє випробування, як часом, так і експертизою передових фахових міжнародних площадок, де ми постійно ділимося і презентуємо діяльність української школи.

Місяць інтенсивну, 184 академічні години, лекції, практичні заняття промайнули досить швидко в цьому вирії тривог і зашкварів війни.

Що правда, з 11 претендентів, які були відібрані для даного курсу і стартували місць тому назад до кінця навчання за результатами поточної успішності дійшли тільки 5 осіб, решта по ходу були відраховані.
Ми за якість, ми за відповідальну освіту у сфері охорони здоровʼя!

На цьому співпраця з випускниками не закінчиться. Тепер вони, як випусники нашої школи, отримавши безлімітний доступ до усіх наукових ресурсів школи, до практичного спілкування і наставництва професійної спільноти, яку ми більше 20 років вибудовували в Україні і за її межами, зможуть при нашій підтримці далі фахово зростати, відвідуючи профільні міжнародні івенти, курси та майстер-класи з нейрореабілітації.

Так сталося, що раніше псевдонаковці та низькопробні аматори-активісти в різних напрямках і медичних дисциплінах не мали майже доступу до того, аби бути почутими спільнотою через наукову періодику - експертиза і рецензування їхньої наукової праці, «убраної в світлі наміри та гучні гасла, але убогої наукоємності» моментально закривали для них усі шанси вести в тьму маси ще молодих і необізнаних слухачів.
З появою магічного Фейсбуку, всі ці потоки хлинули і обʼєдналися в різного роду асоціації і комʼюніті, ставши знаними, затребуваними і медійно популярними, що кінцево видало їм мандат на фейки і переконало їх в індульгенції некомпетентності, час почав відлік тільки від їхнього буття.
Тотальний КАРГО-КУЛЬТ, підсвічений з усіх боків софітами давно став звичним явищем, і на фоні мейнстріму «реабілітація» перетворився для багатьох в «національні» ідеї та підходи.
Вільна країна - вільні погляди, вільні слова і люди.

Але, зберігаючи данину академічності, зберігаючи данину вчителям, які творили історію галузі за довго до того, як більшість тільки навчилося вимовляти слово « реабілітація», зберігаючи шану до доказової науки і усестороннього наукового методу, підтримуючи жагу до ЖИВИХ знань і прикладної мудрості, втілюючи найсміливіші ідеї та інновації, кидаючи виклик застарілим поглядам і підходам ми продовжуємо працювати і навчати, розбудовувати експертне середовище, залучаючи до нього МОЛОДЬ з чистою свідомістю за для майбутнього всіх тих, хто стає причетним!
З глибокою вдячністю до всіх, хто обрав нас бути з нами!

Доречі набір триває на наступний навчальний курс! Деталі за посиланням:

https://www.nodus.ua/shkola-fizychnogo-terapevta/

EPAM Ukraine
Благодійний фонд "Кран"
EPAM Global




Останнi статтi

Блогери

Олена Федорівна Майданник
Психоневролог (психіатр), лікар ФРМ, кандидат медичних наук, заступник директора-медичний директор


Олександр Васильович Кулик
Заслужений лікар України, доктор медичних наук, нейрохірург вищої категорії, лікар функціональної діагностики, лікар ФРМ, директор центру

Категорії
Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!