Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
ЗАВДАННЯ ПОЛЯГАЄ НЕ В ТОМУ, ЩОБ ПОБАЧИТИ ТЕ, ЩО НЕ БАЧИЛИ ІНШІ, А ВТОМУ, ЩОБ ПОДУМАИ ЩОСЬ НОВЕ ПРО ТЕ, ЩО МИ БАЧИМО ЩОДНЯ" - ЕРВІН ШРЕДІНГЕР

ЗАВДАННЯ ПОЛЯГАЄ НЕ В ТОМУ, ЩОБ ПОБАЧИТИ ТЕ, ЩО НЕ БАЧИЛИ ІНШІ, А ВТОМУ, ЩОБ ПОДУМАИ ЩОСЬ НОВЕ ПРО ТЕ, ЩО МИ БАЧИМО ЩОДНЯ" - ЕРВІН ШРЕДІНГЕР

27 Листопада 2023

ЗАВДАННЯ ПОЛЯГАЄ НЕ В ТОМУ, ЩОБ ПОБАЧИТИ ТЕ, ЩО НЕ БАЧИЛИ ІНШІ, А ВТОМУ, ЩОБ ПОДУМАИ ЩОСЬ НОВЕ ПРО ТЕ, ЩО МИ БАЧИМО ЩОДНЯ" - ЕРВІН ШРЕДІНГЕР
Шановні колеги, друзі! спішу повідомити Вас про те, що ми завершили перший освітній курс нашого соціального проекту «Школа фізичного терапевта - НЕЙРОРЕАБІЛІТАЦІЯ. ФІЗИЧНА ТЕРАПІЯ. МЕДИЦИНА ВОЄННОГО ЧАСУ» який ми реалізовуємо при підтримці IT компанії «EPAM» та БФ «KRAN» в рамках соціальної ініціативи, яка з одного боку сприяє нейрореабілітації тяжкопоранених захисників України, з іншого - створює компетентне освітнє середовище, де ті фахівці, хто залучений в процес нейрореабілітації військових, можуть отримати прикладні навички, фокусні саме для нейрореабілітації військових з тяжкими травмами центральної та периферичної нервової системи.

Нашому колективу викладачів, на чолі з професором, видатним науковцем, фундатором реабілітації в Україні Олександром Аркадійовичем Владимировим, берегению філософії та кодексу нейрореабілітації, керівником Київського центру нейрореабілітації Марʼяною Станіславівною Бровченко за 9 років війни і роботи саме в цьому спрямуванні було, що передати слухачам курсу, тим паче, що ті знання, які ми практикуємо пройшли усестороннє випробування, як часом, так і експертизою передових фахових міжнародних площадок, де ми постійно ділимося і презентуємо діяльність української школи.

Місяць інтенсивну, 184 академічні години, лекції, практичні заняття промайнули досить швидко в цьому вирії тривог і зашкварів війни.

Що правда, з 11 претендентів, які були відібрані для даного курсу і стартували місць тому назад до кінця навчання за результатами поточної успішності дійшли тільки 5 осіб, решта по ходу були відраховані.
Ми за якість, ми за відповідальну освіту у сфері охорони здоровʼя!

На цьому співпраця з випускниками не закінчиться. Тепер вони, як випусники нашої школи, отримавши безлімітний доступ до усіх наукових ресурсів школи, до практичного спілкування і наставництва професійної спільноти, яку ми більше 20 років вибудовували в Україні і за її межами, зможуть при нашій підтримці далі фахово зростати, відвідуючи профільні міжнародні івенти, курси та майстер-класи з нейрореабілітації.

Так сталося, що раніше псевдонаковці та низькопробні аматори-активісти в різних напрямках і медичних дисциплінах не мали майже доступу до того, аби бути почутими спільнотою через наукову періодику - експертиза і рецензування їхньої наукової праці, «убраної в світлі наміри та гучні гасла, але убогої наукоємності» моментально закривали для них усі шанси вести в тьму маси ще молодих і необізнаних слухачів.
З появою магічного Фейсбуку, всі ці потоки хлинули і обʼєдналися в різного роду асоціації і комʼюніті, ставши знаними, затребуваними і медійно популярними, що кінцево видало їм мандат на фейки і переконало їх в індульгенції некомпетентності, час почав відлік тільки від їхнього буття.
Тотальний КАРГО-КУЛЬТ, підсвічений з усіх боків софітами давно став звичним явищем, і на фоні мейнстріму «реабілітація» перетворився для багатьох в «національні» ідеї та підходи.
Вільна країна - вільні погляди, вільні слова і люди.

Але, зберігаючи данину академічності, зберігаючи данину вчителям, які творили історію галузі за довго до того, як більшість тільки навчилося вимовляти слово « реабілітація», зберігаючи шану до доказової науки і усестороннього наукового методу, підтримуючи жагу до ЖИВИХ знань і прикладної мудрості, втілюючи найсміливіші ідеї та інновації, кидаючи виклик застарілим поглядам і підходам ми продовжуємо працювати і навчати, розбудовувати експертне середовище, залучаючи до нього МОЛОДЬ з чистою свідомістю за для майбутнього всіх тих, хто стає причетним!
З глибокою вдячністю до всіх, хто обрав нас бути з нами!

Доречі набір триває на наступний навчальний курс! Деталі за посиланням:

https://www.nodus.ua/shkola-fizychnogo-terapevta/

EPAM Ukraine
Благодійний фонд "Кран"
EPAM Global


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!