Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи

Броварська клінічна лікарня – приклад для всієї країни

11.04.2020

Броварська клінічна лікарня – приклад для всієї країни

Цього тижня Броварська багатопрофільна клінічна лікарня була в центрі уваги центральних українських ЗМІ. Медичне містечко, яке створили на її території, викликало чимало інтересу у всієї країни. Його продуману організацію та ефективну роботу ставили за приклад іншим містам. Зокрема, функціонування медмістечка на території ББКЛ особисто перевірив заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко. Детальніше про це – далі у матеріалі.

Як ББКЛ зустріла головного санітарного лікаря країни

5-го квітня заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко відвідав Броварську багатопрофільну клінічну лікарню, аби особисто побачити, як організовано медичне містечко на території закладу. Зазначимо, що за словами працівників закладу, про цей візит їх ніхто не попереджав, тож приїзд представників МОЗ України став для них справжньою несподіванкою.

Разом зі своїми колегами з Міністерства, Віктор Ляшко вирішив пройти весь процес санітарного контролю та дезінфекції. Головний санітарний лікар України зареєструвався у журналі, пройшов температурний скринінг, обробку рук та особистих речей дезінфекційним розчином, а також знезараження одягу та взуття шляхом двохвилинного перебування під спеціальними ультрафіолетовими лампами.

Організація медичного містечка – на високому рівні

Того ж дня Віктор Ляшко провів брифінг Міністерства охорони здоров’я, в якому детально розповів про поточну епідеміологічну ситуацію в країні. Окремою темою став і візит до ББКЛ, якому також приділили чимало уваги.

«Якщо ми подивимося статистику, за скільки днів різні країни проходять шлях від ста хворих на коронавірус до тисячі таких пацієнтів, то Італія його пройшла за шість діб, Іспанія – за сім, США – за вісім, а Україна – більше, ніж за дев’ять днів. До того ж, ми вже маємо близько п'ятдесяти пацієнтів, які повністю побороли хворобу. Найбільша група ризику – старші люди, яким потрібно особливо ретельно дотримуватися обмежувальних заходів.

Наш штаб розглянув певні питання готовності закладів охорони здоров’я до зустрічі з COVID-19, а особливо – установ першої хвилі, яких ми наразі затвердили 240. У штабі було сформовано чотири робочі групи, з понеділка вони поїхали до областей, аби переглянути правильність визначення таких закладів та надати практичні рекомендації щодо облаштування таких закладів й правильності санітарного сортування пацієнтів.

Сьогодні я завітав до Броварської лікарні, де запроваджено санітарне сортування ще на вході до закладу. Всі люди з підозрою на коронавірус проходять окремим коридором, аби не пересікатися з іншими хворими та лікарями. Це створює певні незручності на початкових етапах, але це вимушені й правильні заходи задля загальної безпеки. Це є дуже гарний приклад, який варто взяти на озброєння іншим закладам охорони здоров’я».

За словами Віктора Ляшка, він був вражений підходом до організації скринінгового медичного сортування відвідувачів та медпрацівників лікарні. Заступник Міністра охорони здоров’я високо оцінив організацію процесів та роботу керівників проекту, медиків і волонтерів. Він підкреслив, що ті, хто зараз висловлюють своє невдоволення, вже зовсім скоро зрозуміють доцільність та важливість такого сортування.

«Буває, що вже просто опускаються руки, коли розроблені алгоритми та ініціативи боротьби з COVID-19 не працюють або не запускаються через «людський фактор». Але добре, що є люди і дії, які надихають боротись далі. Організований процес скринінгового медичного сортування в Броварській центральній лікарні сьогодні зробив мій день!», - зазначив Віктор Ляшко.


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!