Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
Відкрито перший в Україні комп’ютерний клас для навчань з тактичної медицини

Відкрито перший в Україні комп’ютерний клас для навчань з тактичної медицини

21.12.2021

Відкрито перший в Україні комп’ютерний клас для навчань з тактичної медицини

Сьогодні на базі школи тактичної медицини навчального центру «Десна» імені Князя Ярослава Мудрого фахівці науково-практичного центру нейрореабілітації «NODUS» відкрили перший в Україні симуляційний компʼютерний клас для занять з тактичної медицини.

Це відбулось у рамках Благодійного проєкту «NODUS». На відкриття завітали командувач військ Оперативного командування «Північ» генерал-майор Віктор Ніколюк, начальник 169-го Навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого  бригадний генерал Олександр Жакун.

Клас обладнаний 33 комп’ютерами, які об’єднані в локальну мережу.

Як розповів директор центру, доктор медичних наук Олександр Кулик, клас призначений для декількох цілей: «Насамперед – це налагодження незалежного комп’ютерного вхідного, проміжного, вихідного екзаменаційного контролю, індивідуального тестування, індивідуального незалежного оцінювання. Тобто, завдяки комп’ютерному тестуванню буде усунуто всі можливі непорозуміння: склав тест – проходиш, не склав – ні. Оскільки, окрім вхідного контролю, будуть об’єктивно оцінюватись знання курсантів на проміжних і випускних іспитах – будуть усунуті всі непорозуміння, що виникали».




Наявність комп’ютерного класу дає можливість під’єднатися до різних освітніх програм онлайн у різних навчальних закладах – наприклад, в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського, Українській військово-медичній академії та інших, де є курси тактичної медицини. Кожен курсант тепер зможе індивідуально відпрацювати ті навички та поповнити знання на тему, які йому необхідні.

Ще один дуже важливий аспект – знайомство з освітніми програмами країн-членів НАТО для бойових медиків. Це і відеоконтент, де відображені різні ситуації, і методичні матеріали. Тобто, для кожного військовослужбовця комп’ютер стає персональним робочим місцем і водночас викладач може цим навчальним процесом керувати.

Крім того, створено презентаційний зал, де розміщені у вільному доступі на столах аптечки, манекени, ноші, інші інструменти, якими користується бойовий медик у роботі.

Як зазначив генерал-майор Віктор Ніколюк, це неймовірна справа, яка виведе освіту бойового медика на новий рівень.

– Я пишаюся тим, що саме «Десна» отримала цей клас. Тепер ми зможемо активніше залучати цю вже реалізовану концепцію як приклад в інших центрах та підрозділах, – наголосив генерал-майор Віктор Ніколюк.


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!