Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
ДИВОВИЖНІ ІСТОРІЇ ЗЦІЛЕННЯ: НА КИЇВЩИНІ ПРИВАТНА КЛІНІКА БЕЗКОШТОВНО СТАВИТЬ НА НОГИ БІЙЦІВ АТО

ДИВОВИЖНІ ІСТОРІЇ ЗЦІЛЕННЯ: НА КИЇВЩИНІ ПРИВАТНА КЛІНІКА БЕЗКОШТОВНО СТАВИТЬ НА НОГИ БІЙЦІВ АТО

06.09.2017

Із фінансуванням допомагають представники діаспори з різних куточків світу

Під Києвом у приватному центрі нейрореабілітації українських військових у буквальному сенсі ставлять на ноги, і все це безоплатно. Клініка "Нодус" допомагає учасникам АТО, які отримали складні травми, зокрема і пошкодження нервової системи.

Незабаром з реабілітаційного центру випишуть вже 143-го пацієнта.

Один із пацієнтів клініки Ілля Карпов після коми та численних операцій вже навчився самостійно ходити. У січні 2015 року на дорозі в зоні АТО зіштовхнулися вантажівка та автобус з бійцями Нацгвардії. Тоді загинули 14 людей, ще 21 були поранені. Старший солдат Ілля Карпов був серед постраждалих.

Чоловік пролежав у комі 15 днів. Пережив кілька операцій, відновлення у шпиталях і, нарешті реабілітацію. Ілля півроку буквально заново вчився ходити.

Від лічених кроків – до занять на біговій доріжці. Лікарі за допомогою спеціального обладнання, комп'ютерних програм та розробленої концепції реабілітації вчать м'язи бійців знову працювати.

У цьому ж таки центрі вчився ходити і Сергій. Сапер 92-ї бригади, в якого у серпні 2015 року влучив снайпер, попри біль та втому вправляється на тренажерах.

Приватний нейрореабілітаційний центр "Нодус" два роки тому започаткував благодійний проект – безплатно або зі знижкою беруть на реабілітацію військовослужбовців, поранених в зоні АТО. Наразі вже 142 бійці дістали другий шанс на повноцінне життя і ще більше 260 чекають своєї черги на одужання.

Завдяки представникам діаспори волонтерам вдається забезпечувати бійців необхідними ліками під час реабілітації. Більше – у сюжеті:


Джерело: https://www.5.ua/kyiv/dyvovyzhni-istorii-ztsilennia-na-kyivshchyni-pryvatna-klinika-bezkoshtovno-stavyt-na-nohy-biitsiv-ato-131279.html


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!