Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
БЛАГОДІЙНИЙ ПРОЕКТ “NODUS” для УЧАСНИКІВ АТО

БЛАГОДІЙНИЙ ПРОЕКТ “NODUS” для УЧАСНИКІВ АТО

25 Липня 2017

БЛАГОДІЙНИЙ ПРОЕКТ “NODUS” для УЧАСНИКІВ АТО

Науково-практичний центр нейрореабілітації «НОДУС» з серпня 2014 року і донині реалізує свій власний Благодійний проект для поранених учасників АТО з порушеннями периферичної, центральної нервової системи та опорно-рухового апарату в результаті вогнепальних та мінно-вибухових поранень.

В рамках проекту допомога надається як військовослужбовцям, так і добровольцям

На 1 липня 2017 року в Нодусі пройшли індивідуальну спеціалізовану  реабілітацію 149 учасників АТО, з них  112 – безкоштовно (100% їх лікування та реабілітації було оплачено за рахунок клініки), 37 важкопоранених – з 25% знижкою. 

Умови залучення в благодійний проект:

Станом на 1 липня 2017 у центрі проходить реабілітацію 9 учасників АТО, з них 7- стаціонарно, 2-амбулаторно.

На 1 липня 2017 в черзі на реабілітацію в Нодусі стоїть ще 400 учасників АТО. Крім того, ще є 150 заявок на консультацію в центрі.

Через брак коштів та підтримки прийом заявок зупинено.

15 місць на початку Благодійного проекту для поранених воїнів центр вимушений був скоротити до 8!

Як відомо, нейрореабілітація найбільш довготривалий (від 3 до 12 місяців, в середньому - 6 місяців) високовартісний та ефективний процес відновлення порушених або втрачених функцій організму.

Для лікування і реабілітації пацієнта протягом декількох місяців необхідні значні кошти.

Щоб досягти максимально високих результатів у лікуванні та реабілітації поранених клініка залучає ресурси, які заробляє на реабілітації цивільних громадян. На сьогодні клінікою витрачено близько 9 млн грн власних коштів. При тому, центр не має ніяких пільг на комунальні тарифи та податки, а також відсутні постійні джерела фінансування реабілітації поранених учасників АТО з боку держави, благодійних фондів та програм. Частково, з травня 2015 року, деяка матеріальна допомога надається волонтерами, однак це не вирішує та не покриває і 3% потрібного.

Команда фахівців Нодусу самовіддано працює, щоб повернути до повноцінного життя захисників України, але через брак коштів, продовжувати цю благодійну програму власними ресурсами центру стає дедалі важче. Тому є необхідність у фінансовій підтримці, що допоможе не просто зберегти даний Благодійний проект, а і значно розширити його, перетворивши після закінчення війни його у постійно діючу соціальну місію (соціально незахищені, діти-інваліди, інші фокусні тематичні групи).

Середня вартість реабілітаційного лікування за один місяць одного бійця АТО у вкрай тяжкому стані клініці обійшлася приблизно в 100-120 тис грн., бійця АТО в тяжкому стані  - 80 тис грн, в стані середньої тяжкості - 60 тис грн на місяць. Середня тривалість курсу становить 3 місяці безперервного лікування.

Середня тривалість реабілітаційного лікування бійця у вкрай тяжкому стані становила 6 - 12 місяців.

Адміністрація  клініки робить все можливе, аби на фоні нинішньої економічно-політичної ситуації в Україні за будь-яку ціну зберегти проект і більше того розширити кількість ліжко-місць, адже технології, які є в центрі, методики та досвід лікування найскладніших уражень центральної нервової системи є унікальними для країни і повинні бути залучені для відновлення наших Героїв, навіть, коли їх стан здоров’я є критичним, а прогноз – несприятливий.

Високу оцінку ефективності реабілітації воїнів в центрі НОДУС під час своїх візитів в клініку дали Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, Заступник Голови комітету ВР України з питань Охорони здоров’я нардеп Оксана Корчинська,  Голова Держслужби у справах учасників та ветеранів АТО Артур Дерев’янко, представники Офісу зв’язку НАТО та ОБСЄ в Україні.

22 серпня 2016 колектив клініки (22 особи ) було нагороджено Подяками МОУ та Грамотою МОУ Директор центру Кулик Олександр Васильович, лікар-нейрохірург.

Крім того, Директора центру нагороджено відзнакою МОУ «За сприяння ЗСУ»

ВІЙНА ТРИВАЄ ЧЕТВЕРТИЙ РІК, ПОРАНЕНИХ ДУЖЕ БАГАТО і КОМАНДА НОДУСу продовжує відновлювати здоров’я захисників України.

Для того, щоб розвивати, а не скорочувати Благодійний проект для поранених учасників АТО будемо вдячні всім небайдужим, хто долучиться до фінансування цієї доброчинної справи.


Слава ГЕРОЯМ!

ВСЕ заради ПЕРЕМОГИ!


Повна назва: Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-практичний центр нейрореабілітації «НОДУС»

Коротка назва: ТОВ «НПЦНР «НОДУС»

Реквізити: ЄДРПОУ 36107332 р/р 26008354253300 в Банк АТ «Укрсиббанк» МФО 351005

Для контактів:

Тел/факс.. (04594) 6-63-65
(044) 579-90-25 ДЗЮМА Оксана Михайлівна (English)
Електронна пошта: org@nodus.ua


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!