Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
ВПЕРШЕ в Україні імплантація помпи для інтратекального введення ліків проведена командою Нодусу!

ВПЕРШЕ в Україні імплантація помпи для інтратекального введення ліків проведена командою Нодусу!

15 Липня 2019

«Часто вживаючи слово «вперше», ми є занадто суб’єктивними і несправедливо приписуємо якимось персонально значимим речам статус ексклюзивності! Але я точно знаю, що не в цьому випадку!
Адже сьогодні вперше в історії Незалежної України моя команда і я виконали імплантацію програмованої помпи для інтратекального введення ліків у нейрохворого з резистентною спастикою та хронічним non-cancer болем!
Вперше офіційний Medtronic (USA)! Вперше офіційна Synhromed II! Вперше офіційно в українській клініці, хоча у всьому світі ця технологія використовується з 80-х років ХХ сторіччя!
До цього часу, наші громадяни мусіли іздити тільки закордон, щоб отримати подібну допомогу і, в подальшому, після імплантації були прив‘язані до таких поїздок!

При тому, що потреба в цій технології назріла в Україні давно, оскільки сотні діток з ДЦП де було діагностовано спастичну нижню діплегію та тисячі дорослих з центральною спастикою та невщухаючим болем після різних травм залишалися позбавлені сучасних методів лікування, початок війни на Сході України тільки збільшив кількість тих, кому показана такий вид ефективного лікування! Бо, як повідомляють чисельні авторитетні наукові дослідження більше 80% пацієнтів отримують доказовий клінічний позитивний результат !

«Одужання на кінчику голки», як його називають іспанські нейрохірурги, які передавали нам колись свої знання , цей метод сьогодні офіційно є в Україні!
Знаменно, що першим пацієнтом став Герой АТО, тяжкопоранений Вадим Ушаков!
Приємно, що неймовірна команда People’s Project і патріоти з усього світу допомогли придбати для Вадима помпу!
Хвилююче, що ми - Нодус, змогли зібрати свої ресурси, аби провести цю операцію безкоштовно, а команда медиків Броварської ЦРЛ, на чолі з Валентином Віталійовичем Багнюком усіляко посприяли цьому!
Хочеться подякувати Руслану Дейниченко з ЧасTime Голосу Америки, який саме сьогодні провів зйомку усього, що відбувалося в операційній, аби про це врешті дізналася вся Україна!
Кажуть - ми творимо історію ! Можливо так, можливо ні! Однак очевидно одне - після сьогоднішнього дня можливості української Нейрохірургіі вже ніколи не будуть учорашніми!» Олександр Кулик, директор НПЦНР «Нодус»

Сьогодні, 15 липня 2019 року, операційна бригада НОДУСу в складі Олександра Кулика, Володимира Ушакова, Костянтина Іващенко, Оксани Ярмоленко, Марії Зінченко за участю команди БЦРЛ - Людмили Ковалевич, Андрія Доценко, Надії Фролової, ВПЕРШЕ в Україні провела імплантацію помпи для інтратекального введення ліків!

Йдемо далі!


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!