Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
Програма безкоштовної реабілітації поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців.

Програма безкоштовної реабілітації поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців.

5 Січня 2016

Програма безкоштовної реабілітації поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців.

Дорогі друзі, колеги, пацієнти та гості центру Нодус!

2016 рік - в нашому центрі донині діє програма безкоштовної реабілітації поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців. На фоні тотальної зневіри, критичної втоми, різкого спаду можливостей і наростаючого обмеження джерел фінансування, ми продовжуємо знаходити власні ресурси на цей Благодійний проект. З серпня 2014 року ми здобули сотні ідейних прихильників, чимало друзів, які із усіх сил підтримують Нодус в його місії. Проте, так само зросла кількість противників благодійної діяльності центру, які , також з усіх сил намагаються підірвати його авторитет, довіру бійців АТО до лікування, поширювати неправдиві дані серед волонтерів, спотворювати інформацію про проект задля своїх приватних корисних інтересів. Тому, з метою загострення уваги свідомих і небайдужих громадян до дій таких осіб, ще раз хочемо нагадати про умови та структуру Благодійного проекту NODUS:

  1. Нейрореабілітація – тривалий високовартісний спеціалізований та високоефективний процес.
  2. В проект на рівних умовах залучаються як військовослужбовці ЗСУ так і учасники добровольчих батальйонів.
  3. Нозологічна патологія: тільки БОЙОВІ поранення центральної та периферичної нервової системи (включаючи контузії, посттравматичний пост-бойовий стрес), а також вторинні ускладнення, порушення функції опорно-рухового апарату, що виникли в результаті таких поранень.
  4. Відбір поранених для нейрореабілітації в центрі проводить виключно спеціаліст центру, керуючись фаховістю патології, строками поранення, наявністю ускладнень (явних, прихованих) і реальною можливістю досягти в кінці реабілітаційного лікування конкретних цілей. Нодус, в рамках проекту, не займається оздоровленням поранених, діагностикою заради діагностики, ізольованим хірургічним лікуванням.
  5. Благодійний проект включає дві програми фінансових розрахунків
    1. Безкоштовні реабілітаційні послуги для бійців АТО, стан здоров’я яких за основним  бойовим травматичним захворюванням є:
      - стабільним за динамікою перебігу;
      - за ступенем тяжкості: середнього ступеня та тяжкого;
      - не потребує супутнього інтенсивного лікування, добового апаратного моніторингу життєвих функцій, супутнього хірургічного лікування та хірургічних маніпуляцій, в тому числі діагностичних, використання поточних діагностичних процедур та лабораторних досліджень «за межами» центру чи залучення в лікування фахівців, консультантів інших лікувальних установ України.
    2. Пільгові реабілітаційні послуги – знижка на послуги 25% -  стан здоров’я яких за основним бойовим травматичним захворюванням є:
      - нестабільним за динамікою перебігу;
      - за ступенем тяжкості: середнього ступеня, тяжкого та вкрай тяжкого;
      - потребує супутнього інтенсивного лікування, добового апаратного моніторингу життєвих функцій, супутнього хірургічного лікування та хірургічних маніпуляцій, в тому числі діагностичних, використання поточних діагностичних процедур та лабораторних досліджень «за межами» центру чи залучення в лікування фахівців, консультантів інших лікувальних установ України.
  6. Незважаючи на тип програми фінансових розрахунків, усі медичні реабілітаційні послуги оформляються по факту їх надання актами виконаних робіт. З 2016 року всі треті особи, в тому числі волонтери, можуть отримати копію акту виконаних робіт виключно тільки у Замовника медичних послуг, або за його письмовою згодою – в центрі. У випадках, коли кошти на лікування поранених АТОвців, що знаходяться на лікуванні в рамках пільгової програми Благодійного проекту на розрахунковий рахунок центру, зараховуються з різних джерел, звітність про стан поточного рахунку і кошти, що надходять можуть бути надані тільки Замовнику послуг після його письмового звернення. Жодних усних перемовин з цього приводу, пояснень більше не буде, оскільки, як показала практика 2015 року, це окрім витрат дорогоцінного часу нічого не вирішує.
  7. В кожній з програм фінансових розрахунків може виникнути ситуація, коли клінічна картина та перебіг, динаміка захворювання потребуватиме виконання додаткових платних робіт, передбачити високу вірогідність настання яких було не можливо ні на початку лікування, ні в його ході. А не проведення їх - об’єктивно несе за собою погіршення стану пацієнта чи зниження темпів реабілітації. У випадку відсутності фінансування за ці роботи, центр залишає за собою право достроково призупинити надання медичних послуг такому пацієнту та перевести його на лікування за місцем проживання.
  8. Кількість ліжко-місць для безкоштовної програми (5.1.) – три, кількість ліжко-місць для пільгової програми (5.2.) – три;
  9. Центр залишає за собою право збільшувати чи зменшувати кількість місць в кожній із програм залежно від наявних ресурсів та поточної виробничої ситуації в центрі, оскільки немає жодних фінансових зобов’язань перед претендентами на приватні медичні послуги.
  10. Враховуючи, що попит на спеціалізоване реабілітаційне лікування в умовах Благодійного проекту в рази перевищує його можливості, центр формує динамічну чергу замовників на послуги, однак остаточно сам вирішує, кого запрошувати врешті на лікування, а кого - ні.
  11. Основними причинами цього є:
    - З часом перебування в черзі, стан пацієнта може ускладнитися і перейти в групу «не фахових для центру» чи «не підйомного по ресурсам і можливостям»;
    - Деякі пацієнти з часом втрачають мотивацію та лояльність до тривалого реабілітаційного лікування;
    - На момент запрошення в центр на реабілітацію пацієнта «з черги», останній може знаходитися в цей час на реабілітаційному лікуванні в іншій установі (в тому числі на санаторно-курортному лікуванні) і переривання такого лікування є недопустимим.
    - Пацієнту, заявка якого на участь в даному Благодійному проекті була розглянута, і в результаті було проведено консультацію та дообстеження в центрі, після чого заплановано його госпіталізацію, може бути відмовлено в наданні медичних послуг через невиконання пацієнтом призначених на консультації лікарських рекомендацій.
  12. Враховуючи, що Благодійний проект має безкоштовну та пільгову програми фінансових розрахунків для воїнів АТО, він не є безкоштовним і пільговим для Нодусу і тих, хто допомагає Нодусу його реалізовувати. Нажаль, ми вже маємо випадки, коли на етапі госпіталізації ці речі чомусь деякими АТОвцями ігнорувались і вони за власних незрозумілих причин, достроково припиняли участь в даному проекті, чим призводили до відсутності результату реабілітації, марного витрачання таких дорогих ресурсів та втрати можливості для інших АТОвців потрапити швидше на нейрореабілітаційне лікування. Тому, з 2016 року Нодус посилив якість відбору поранених для участі в даному Благодійному проекті.
  13. Нодус може, за певних умов і на власний розсуд, надавати пільгові медичні послуги бійцям АТО з НЕБОЙОВИМИ травмами чи захворюваннями, однак в кожному випадку розмір знижки буде оговорюватися окремо і такі випадки обслуговування не є пріоритетними для даного Благодійного проекту.
  14. Враховуючи те, що останнім часом почастішали випадки зловживання та шахрайських дій під виглядом збору коштів для лікування в нашому центрі, для уникнення непорозумінь, просимо всіх волонтерів та осіб, які планують перераховувати кошти на реабілітацію бійців із зони АТО, спочатку уточняти необхідні умови госпіталізації та тривалість лікування конкретного пацієнта на рецепції нашого центру за телефоном (044) 579 9025(044) 579 9025.

Дякуємо за розуміння! Хоча Майдан переміг, проте, як виявляється, доброчинність досі мусить мати правила!
Дякуємо за розуміння!


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!