Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
Презентація першого українського біонічного екзоскелета Pilgrim-I

Презентація першого українського біонічного екзоскелета Pilgrim-I

3 Лютого 2022

Презентація першого українського біонічного екзоскелета Pilgrim-I
Цього тижня у павільйоні в рамках UA HEALTHCARE: MEDICAL TECHNOLOGIES було презентовано перший український біонічний екзоскелет Pilgrim-I, розроблений доктором медичних наук Олександром Куликом та його командою.

Принцип біологічного зворотнього зв’язку, закладений в основу концепції екзоскелету, створює найкращу можливість для знерухомлених пацієнтів подолати свої фізичні обмеження та здобути максимальну мобільність.

Ось що говорить про екзоскелет його розробник:
«Найкращі ідеї народжуються на стику професій, наук чи бачення. Інтеграція потужних досягнень з різних напрямків, які мають спільну мову, часто завершується революцією в різних галузях.

Розуміючи це, ми вирішили залучити до нашої медичної практики передові технології інженерії, ІТ, 3D-моделювання, САПР з метою створення енергоефективних пристроїв, які допоможуть компенсувати незворотні моторні дефіцити, повернувши пацієнту здатність рухатися.

Ми відмовилися від ідеї пристрою, який залишає нерухомих пацієнтів як «пасажирів», як у інвалідних візках чи нинішніх ортезних системах, перебуваючи в полоні заліза та пластику, який поступово і тихо «вбиває» нерухомого пацієнта.

Ми зосередилися на створенні пристроїв, за допомогою яких пацієнт буде відчувати себе повноцінним учасником власного руху, на основі технологій перетворення власних біопотенціалів у «команди» для власних ніг.

Ідея не нова, рішення та спосіб реалізації досить нові. Ось так і народився наш біонічний екзоскелет Пілігрім 1. Його ключові переваги, що забезпечують не тільки переміщення в просторі, а і відчуття того, що саме пацієнт генерує свій власний рух, покликані нарешті усунути основний бар‘єр між людиною та машиною. Бар‘єр у вигляді страху, що машина керує людиною, особливо у випадку, коли людина має обмеження життєдіяльності і потребує мобільності.

При зверненні пацієнта або його родичів до реабілітолога вони, незалежно від ступеня складності та тяжкості травм і стану хворого, завжди сподіваються на повне відновлення порушених або втрачених функцій.

Інформаційний простір насичений новинами про досягнення людини в III тисячолітті, а потім рекламними та маркетинговими трюками. Ця лавина інформації вселяє пацієнтам та їх оточуючим тверду віру у всемогутність лікарів, тому вони вважають, що в медицині є певні технології та можливості подолати цю хворобу чи наслідки травми! Однак надії таких пацієнтів не завжди збуваються, на жаль, не все, що порушено, можна відновити, навіть пройшовши спеціалізований реабілітаційний маршрут. У таких випадках залишається тільки одне – знайти дієвий спосіб, як, чим і яким способом компенсувати втрату функції, щоб повернути пацієнту максимальну працездатність і життєдіяльність. Ніщо так серйозно не переноситься, як втрата руху, і ніщо не повертає пацієнтів до життя, як здатність знову рухатися! Не пересуватися, а ходити!

Ми маємо намір змінити парадигму в Україні. Замість того, щоб будувати далеко не ідеальне безбар’єрне середовище (пандуси, поручні тощо), ми хочемо оснастити людей з особливими потребами пристроями та медичними гаджетами, які дозволять їм відчувати себе безперешкодно скрізь.Має запрацювати новий медичний кібермаркет. Ми на початку великої ери».


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!