Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
НОДУС отримав статус «Лікарня, доброзичлива до дитини»!

НОДУС отримав статус «Лікарня, доброзичлива до дитини»!

6 Березня 2020

Ініціатива «Лікарня, доброзичлива до дитини» (ІЛДД) була проголошена ВООЗ/ЮНІСЕФ у 1991 році після прийняття Інночентійської декларації (1990 р.). Глобальною метою ініціативи є впровадження практик, спрямованих на охорону, заохочення та підтримку материнства на світовому рівні.

І сьогодні, після тривалої, ретельної підготовки нашої клініки та успішно проведеної атестації представником Методично-організаційного моніторингового центру щодо впровадження проектів з проблем охорони здоров’я дітей та матерів створений за підтримки Дитячого фонду ООН/ЮНІСЕФ в структурі національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» МОЗ України, НОДУС ОТРИМАВ СТАТУС «Лікарня, доброзичлива до дитини», що означає інтеграцію в світову спільноту лікувальних установ, хто так само розділяє цю ініціативу.

Здавалося, що спільного може мати така ініціатива з клінікою нейрохірургії та нейрореабілітації, коли через нас за рік не проходять навіть сотня новонароджених дітей та їх мам? А все просто, саме до нас звертаються вагітні жінки, які хворіють епілепсією, і які приймають антиконвульсанти, приходять жінки, які хворіють епілепсією, щойно народивши дитину, не знають чи можуть зберегти грудне вигодовування, саме до нас на обстеження часто потрапляють дітки на грудному вигодовуванні, мами яких отримують антиконвульсанти. Чи, можливо Ви досі вважаєте, що фармакологічна корекція епілепсії у жінки є завжди протипоказанням до грудного вигодовування потім її дитини? Хто з Вас дотичний до цієї тематики, точно знає, що це - вкрай тяжка і дискутабельна проблемна тема в педіатрії та акушерстві, не говорячи вже про її етичну сторону.
Це, так би мовити, не популярна і непоказова сторона питання материнства і тепер Нодус та його команда на підставі свого 10 річного досвіду впевнено поширюватимуть свої знання далі.
Нині НПЦНР «Нодус», відповідно до Декларації Центру, приєднується до світової спільноти, дотримуючись Цілей сталого розвитку, офіційно затверджених на засіданнях Генеральної Асамблеї ООН. В рамках розширеної ініціативи сприяє інформуванню населення щодо здорового способу життя, профілактики захворювань нервової системи, своєчасному лікуванню при ураженнях нервової системи, запобіганню захворюваності дітей задля збереження здоров’я нації.


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!