Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
На Київщині навчатимуть фахівців з нейрореабілітації захисників

На Київщині навчатимуть фахівців з нейрореабілітації захисників

15.08.2023

У серпні на Київщині стартує соціальний проєкт "Школа фізичного терапевта" в рамках програми "Повернути Героїв у стрій". Його реалізують за підтримки компанії EPAM Україна та благодійного фонду "Кран".

Основною метою "Школи фізичного терапевта" є підвищення кваліфікації фахівців у сфері нейрореабілітації захисників. Над проєктом працювали майже рік, інформує 24 Канал.

Що відомо про проєкт "Школа фізичного терапевта"

Заклад відкрили на базі спеціалізованої клініки "Нодус". Навчання у пілотній групі, що налічуватиме 20 студентів з усієї країни, триватиме впродовж місяця.


Фахівці з нейрореабілітації захисників зможуть підвищити кваліфікацію / Скриншот з відео

Знання можна буде отримати абсолютно безкоштовно. Однак потрапити у "Школу фізичного терапевта" зможуть лише фахівці із відповідною освітою, які планують надалі працювати у державних медзакладах.

Бажаючі спершу пройдуть спеціальний відбір. Зареєструватися можна за посиланням.

Проєкт реалізують у рамках програми "Повернути Героїв у стрій". Його проведення стало можливим за підтримки компанії EPAM Україна та благодійного фонду "Кран".

Довідка. ЕРАМ Systems – світовий лідер з розробки ПЗ та надання консалтингових послуг сфері цифрової трансформації бізнесів. Завдяки унікальній "інженерній ДНК" гібридні команди EPAM допомагають створювати цифрові рішення, які покращують життя клієнтів в понад 50 країнах. Компанія входить до 15 найкращих компаній у сфері ІТ-послуг у рейтингу Fortune 1000. В Україні компанія існує з 2005 року, її офіси є у 12 містах країни.

Благодійний фонд "Кран" створений у 2017 році для надання допомоги тяжкопораненим і травмованим захисникам України, що потребують спеціалізованої нейрореабілітації. Цю допомогу фонд надає у партнерстві з клінікою "Нодус" у рамках благодійного проєкту.

Студентів навчатимуть кваліфіковані експерти

Викладачами проєкту стануть лікарі науково-практичного центру нейрореабілітації "Нодус" та досвідчені спеціалісти з різних лікувальних закладів держави. Висококваліфіковані фахівці навчатимуть, використовуючи власні напрацювання, а також актуальні світові методики лікарів Японії, США, Швейцарії та інших передових країн, що дозволить розширити знання студентів та покращити ситуацію з доступністю до лікування нейротравм в Україні.

Лікування нейротравм – складне, довготривале і відбувається за індивідуальними програмами. Тому, щоб скоротити реабілітаційний маршрут пацієнта, важливо, щоб їх розробляли фахові експерти. І ми працюємо над тим, щоб таких в Україні ставало більше,
– Олександр Кулик, доктор медичних наук, заслужений лікар України, керівник "Школи фізичних терапевтів".

Зараз існує велика потреба у нейрореабілітації захисників

Ідея створення "Школи фізичних терапевтів" з'явилася через велику затребуваність у нейрореабілітації тяжкопоранених захисників. Ще у 2014 році клініка "Нодус" розпочала власний благодійний проєкт з нейрореабілітації українських військовослужбовців.


Допомогу з відновлення отримали вже понад 460 захисників / Скриншот з відео

Відтоді у клініці змогли отримати допомогу з відновлення понад 460 пацієнтів. Після початку повномасштабного вторгнення агресора, потреба у кваліфікованих фахівцях, що спеціалізуються на нейротравмах, зросла.

Проєкт функціонує завдяки допомозі EPAM Україна та БФ "Кран"

За період існування проєкту, клініку підтримали багато приватних компаній та благодійників. Однак саме співпраця з EPAM Україна та БФ "Кран" дала змогу не лише допомагати людям, але й зробити значний внесок у розвиток галузі.

EPAM підтримує країну з перших днів повномасштабного вторгнення, допомагаючи захисникам як на фронті, так і в тилу. Ми передаємо необхідне – від евакуаційних автомобілів до наплічників парамедиків, але не менш важливою є потреба в адаптації ветеранів та нейрореабілітації тих, хто віддає найцінніше у цій війні – своє здоров'я,
– коментує Наталя Колядко, директорка з розвитку талантів в EPAM Україна.

За її словами, ЕРАМ Україна підтримує старт проєкту фінансово, технічно та експертно, беручи участь в розробці відповідних цифрових рішень для навчання студентів. Ця ініціатива є частиною комплексної програми EPAM з адаптації ветеранів "Повернути Героїв у стрій".

Щодня черга тих, хто потребує нейрореабілітації зростає, тому поява "Школи фізичних терапевтів" – це не лише відповідь на виклики сьогодення, це наш спосіб подякувати захисникам за можливість жити й працювати в Україні,
– зазначила Інна Данченко, керівниця фонду "КРАН".

Зараз в Україні є сотні воїнів, які проходять спеціальну нейрореабілітацію. Як підтримати благодійні програми та допомогти пораненим швидше відновитися – можна дізнатися на сторінці фонду "Кран" за посиланням.

"Школа фізичного терапевта" починає функціонувати на Київщині: дивіться відео



Джерело: https://24tv.ua/serpni-startuye-sotsialniy-proyekt-shkola-fizichnogo-terapevta_n2367609


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!