Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
ПЕРША УКРАЇНСЬКА ТРЕНІНГОВА НЕЙРОХІРУРГІЧНА ЛАБОРАТОРІЯ

ПЕРША УКРАЇНСЬКА ТРЕНІНГОВА НЕЙРОХІРУРГІЧНА ЛАБОРАТОРІЯ

2 Травня 2018

Дорогі друзі, колеги партени!

Вчора та сьогодні мій колега з Нодусу - лікар нейрохірург Руслан Михайлович Підгаєцький та я отримали радісну нагоду підвищити свій рівень кваліфікації з нейромікрохірургічної техніки, особливо з створення bypass судинних анастомозів на єдиних в Україні професійних дводенних курсах, які з 2017 року проводяться в нашій державі.

Ці "hands-on" курси розробили та впровадили українські ФАНАТИ нейрохірургії, які на своємо інтузіазмі, своїх ресурсах, харизмі, створивши ПЕРШУ УКРАЇНСЬКУ ТРЕНІНГОВУ НЕЙРОХІРУРГІЧНУ ЛАБОРАТОРІЮ, реалізували найзаповітніші мрії українських нейрохірургів теперішнього та останніх поколінь ХХ століття. Адже, після того як Mahmut Gazi Yaşargil 50 років потому продемонстрував вперше в світі успішно проведену нейрохірургічну операцію під мікроскопом, наші нейрохірурги увесь час прагнули навчатися і відточувати свою майстерність саме в таких мікронейрохірургічних лабораторіях, де умови тренування максимально наближені до intraoperative life.

Нині по світу ефективно працюють сотні workshops (cadaver workshops), де лікарі з усіх країн за досить високі кошти можуть пройти аналогічну підготовку! Так, я не помилився - аналогічну, бо тепер не треба їхати в Сан Луіс (США) чи в Мадрид (Іспанія), Кельн (Німеччина), чи Пекін (Китай), а тут, в Києві, можна отримати аналогічний рівень знань та навичок.

28.04-29.04.2018 разом ДУ "Інститут нейрохірургії ім.акад А.П. Ромоданова НАМНУ", ГО"Українська Асоціація Нейрохірургів", Кафедра нейрохірургії Національної Академії післядипломної освіти лікарів ім. П.Л. Шупика вдруге приймали 7-м слухачів, яким пощастило бути в числі перших і далі освоювати мікрохірургію вже на рідній землі.

Провідна оптика, якісний інструментар, повне інтраопераційне забезпечення, різні тренувальні моделі, цікаві клінічні завдання, інформативні та ємкі технічні практики, нові тактичні підходи, фокусні конкретні міні-лекції, зрозумілі майстер-класи, професійне ненав'язане спілкування та модерування в стилі світової нейрохірургічної школи, рідні стіни - все це створювало непередаваєму атмосферу. В результаті - точніші рухи, нові навички та знання, ще більше тепер впевненості у власних можливостях та, звичайно, - поважний сертифікат.

Дорогі вчителі - Ігор Іванович Тиш, Юрій Миколайович Перекопайко, Руслан Валерійович Аксьонов, Євгеній Сергійович Ярмолюк - колеги, ВИ - нейромовірно круті, неймовірно талановиті, нова молода академічна еліта Української нейрохірургії! Поки хтось говорив, хтось хотів, хтось пробував, Ви набралися рішучості, впертості, сміливості, обпершись на тверду руку титанів: Євгена Георгійовича Педаченка, Вадима Васильовича Білошицького, Миколи Єфремовича Поліщука, Андрія Петровича Гука і світлу пам'ять про Михайла Івановича Шамаєва зробили це!

Щиро дякуємо Вам усім!

Рекомендую усім нейрохірургам!

Давайте всі разом об'єднаємося і зробим дану лабораторію ще потужнішою, заради тих, хто прийде до нейрохірурга за порятунком свого життя!


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!