Будь - яке мистецтво є наслідуванням природи
19 травня 2018 року - День Європи, День Науки, ВЕЛОДЕНЬ в БРОВАРАХ!

19 травня 2018 року - День Європи, День Науки, ВЕЛОДЕНЬ в БРОВАРАХ!

20 Травня 2018

19 травня 2018 року - День Європи, День Науки, ВЕЛОДЕНЬ в БРОВАРАХ! І все це СПЛЕЛОСЯ для нас сьогодні в одне ЄДИНЕ свято - ТОРЖЕСТВО ДУХУ, СИЛИ, НАЦІОНАЛЬНОЇ ГІДНОСТІ ТА СПРАВЕДЛИВОСТІ! Хоч усі прогнози вперто віщували дощ та погіршення погоди, напевно Господь почув наші щирі молитви і дав нам сонце в дорогу!

Розумію, що більшість з Вас, хто в цей день з велосипедом завітав для участі у веломарафоні відчували себе піднесено, адже любов до "двоколісного друга" та неабиякі велосипедні навички заряджали особливою енергетикою, однак певен, що побачене Вами саме в цей День, ще довго бренітиме в пам'яті зовсім іншими відчуттями! А все тому, що серед учасників цього дійства вперше була команда Нодусу, яку представляли пацієнти - тяжкопоранені бійці АТО, котрі раніше не рухали, ні ногами ні руками, не розмовляли, а дехто взагалі тривало був свідомості чи прикутим до ліжка, а тепер знаходячись в завершальному етапі нейрореабілітації на спеціалізованих велосипедах, заточених під їх фізичні поточні можливості на рівні з іншими здоровими та неушкодженими велосипедистами проїхали відведену дистанцію на 30 хв швидше відведеного часу. Підтримували їх ми - колектив центру Нодус, який в рамках Благодійного проекту Nodus починаючи з серпня 2014 року повернув до соціального життя вже 160 раніше тяжко-травмованих Героїв, негативний прогноз яких на відновлення так само не збувся як сьогоднішній прогноз погоди.

П'ятий рік війни спостерігаю дивну ситуацію, як українська спільнота сфокусувала свою увагу на усіх можливих медійно-комунікаційних рівнях на поранених бійців, що втратили кінцівки і потребували протезування та учасників АТО з ПТСР, наче не помічаючи, а іноді і штучно приховуючи те, що "поза ефіром" лишається найскладніша група тяжкотравмованих, майже повністю паралізованих воїнів з вогнепальними поєднаними ураженнями головного та спинного мозку, які на рівні з усіма іншими так само боронили Україну і заслуговують тих самих почестей і уваги! Однак, через тяжкість свого стану та часто на перший погляд з несумісними для життя ускладненнями і неможливістю бути соціально-почутими просто залишаються цифрами в сухій та безголосій статистиці.

І поки досі «псевдопатріоти у вишиванках» у все горло продовжують кричати, як в Україні нічого немає, ні лікарів, ні знань, ні інфраструктури потрібної для поранених, нічого не робиться і не зроблено, поки продовжують прославляти магічну цілющу силу закордонних шпиталів та клінік, під різними гаслами, виманюючи туди хлопців, обіцяючи їм «щастя», тим самим примножуючи лише свої власні дивіденди, одурманюючи недосвідчених тезами і "вперше поставили на ноги» та картинками чи фотками з зображеннями того, в чому самі не орієнтуються, в той час справжні, часто не показні Сини і Дочки своєї Неньки об'єднуються навколо України, скеровуючи сюди, саме сюди усі доступні матеріальні і духовні ресурси, розмножуючи інформацію про велич і реальну здатність України та українців встати з колін і допомогти своїм громадянам в стилі доведеного світового досвіду. І глобальним результатом цього і є нинішній День, де наші хлопці справами та позицією довели те саме ТОРЖЕСТВО ДУХУ – бо не примирилися з недугом, ТОРЖЕСТВО СИЛИ – бо не прийняли бути тінями, ТОРЖЕСТВО НАЦІОНАЛЬНОЇ ГІДНОСТІ – де ми всі разом не залишили їх, а відновили на рідній землі, та ТОРЖЕСТВО СПРАВЕДЛИВОСТІ – де вони гучно заявили усім – «МИ Є! живі, дієздатні і можемо так само, як і всі інші жити активно і розділяти усі ті ж самі свята і соціальні події, як наприклад цей веломарафон, незважаючи, що понівечені та скалічені.

Як це було, дивіться нижче.

МИ ЦЕ ЗМОГЛИ УСІ РАЗОМ!

Ще раз хочу подякувати Вам, друзі з MOTOHELP та екіпажам Червоного Хреста, патрулям Дорожньої Поліції м. Бровари, веломайстерні BROBIKES, броварчанам та гостям міста, особисто Меру Броварів та організаторам цього свята за те, що усіляко підтримували команду Нодусу і повірили в її учасників, створивши всі необхідні умови для того аби вона подолала свій обраний маршрут!

І на останок скажу усім тим, хто гаряче обіцяв приїхати на свято і не приїхав – ВИ ПРОПУСТИЛИ ЗНАЧНО БІЛЬШЕ, НІЖ ВЕЛОМАРАФОН В БРОВАРАХ!»

Олександр Кулик, директор НПЦНР «Нодус»


Донині в Нодусі діє Благодійний проект реабілітаційного лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців та добровольців
Постковідна
нейропсихологічна реабілітація
УВАГА!
Відвідувачам та пацієнтам!